Fryshuset Gamer Forum
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.


Fryshuset Forum
 
HemHem  SökSök  Bli medlemBli medlem  Logga inLogga in  

 

 ta reda på om du har blivit anämld/rapoterad om piratkopiering!

Gå ner 
FörfattareMeddelande
siferhumen

siferhumen

Antal inlägg : 74
Registreringsdatum : 08-08-29
Ålder : 29

ta reda på om du har blivit anämld/rapoterad om piratkopiering! Empty
InläggRubrik: ta reda på om du har blivit anämld/rapoterad om piratkopiering!   ta reda på om du har blivit anämld/rapoterad om piratkopiering! I_icon_minitimetor apr 09, 2009 8:22 pm

http://ipred.bitchware.se/watch

Med den nya IPRED-lagen blir det nu möjligt för Antipiratbyrån och andra organisationer att få fram personuppgifter från Internetleverantörer så länge man bara har ett IP-nummer att söka efter. För att få ut uppgifterna krävs det att det görs en offentlig förfrågan hos en domstol och detta är då något som går att spåra. Detta faktum har nu IPRED-motståndsrörelsen tagit fasta på och lanserat tjänsten IPRED Watch, eller på svenska IPRED koll. En tjänst som låter Internetanvändare hålla koll på om just deras IP-nummer har blivit efterfrågat genom IPRED-lagen.

Med andra ord är det inget verktyg som låter fildelare slinka igenom IPRED-nätet, men det gör det möjligt för Internetanvändare att veta om myndigheterna är intresserade av deras Internetvanor, eller som man på tjänstens hemsida uttrycker sig;

Since IPRED requires a public inquiry to a court before sensitive private information is forcibly disclosed to international corporations, this gives us the ability to monitor what IPs are requested through IPRED. It also gives us about a weeks notice as to when police will raid our homes.

Enligt Ipredkoll.se ska tjänsten snart flyttas till Piratbyråns hemsida och man jobbar fortfarande med att försöka lösa några av problem med tjänsten, som övervakning av dynamiska IP-adresser och annat. I dagsläget kan man gå in på IPRED Watch och kontrollera sitt eget IP, samt skriva in sin e-postadress så att man blir varnad ifall IP-adressen skulle bli aktuell i en IPRED förfrågan.

för er som vill bli anonyma gratis kolla in Tor http://www.torproject.org/
Stay safe on the web afro
Till överst på sidan Gå ner
 
ta reda på om du har blivit anämld/rapoterad om piratkopiering!
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Fryshuset Gamer Forum :: Annat :: PC-
Hoppa till: